Open workshop Filosoferen over kunst

Op 7 maart 2019 bieden wij kinderen tussen de acht en twaalf jaar, de mogelijkheid om deel te nemen aan een heuse filosofie les! Deelname is gratis, graag wel even vermelden dat je komt. Kunnen we daar rekening mee houden en zorgen voor wat lekkers. We starten trouwens om 16:00 aan de Rieteweg 10 te Zwolle.

'Over smaak valt niet te twisten' dat hoor je veel mensen wel eens zeggen. Het houdt in dat smaak iets persoonlijks is. Toch vinden heel veel mensen precies hetzelfde mooi en kunnen musea vol hangen met schilderijen die veel op elkaar lijken. Hoe kan dat? En:

Wat betekent 'mooi' eigenlijk?
Wat betekent 'lelijk' eigenlijk?
Moet 'kunst' mooi zijn?
Kan muziek ook kunst zijn?

Wanneer is een schilderij mooi en lukt het jou iets heel lelijks te maken?

Kunst lijkt echt iets te zijn van mensen, en doet vaak ook iets bijzonders met mensen. Iedereen heeft er wel iets over te zeggen, ook wie zegt er niets aan te vinden, heeft er een mening over toch?

Wist je trouwens dat Vincent van Gogh, een van Nederlands bekendste schilders, vaak twijfelde of zijn schilderijen wel mooi genoeg waren. Bijna niemand kocht er een en hij hoorde altijd alleen maar dat hij zo slordig schilderde. 

Wees erbij, want het beloofd een hele spannende ontdekkingsreis te worden! Groetjes namens het team Wereld van Sofie! Meerdere Wereld van Sofie trainers zullen deze donderdag aanwezig zijn om de kinderen te begeleiden.

Meld je nog wel even aan bij ons