Perspectief op kunst

Kinderen kunnen niet jong genoeg meegenomen in de fascinerende wereld van de kunst. In het kader van een filosofische benadering binnen de kunsteducatie nemen wij jullie leerlingen hier graag in mee. Dat doen we middels een inspirerende workshop op school die kinderen in gesprek brengt over wat bijvoorbeeld mooi en lelijk is, wat schoonheid is en waarom iets nou eigenlijk kunst is.

Een energieke, inspireerde, verbazingwekkende en leerzame ervaring!

De Duitse romantische filosoof Friedrich Schelling ging er van uit dat eigenlijk alle mensen naar het mooie, naar schoonheid verlangen. En misschien doen we dat allemaal stiekem ook wel, maar hoe bepalen we eigenlijk wat mooi is? Reuze interessant om daar met de klas bij stil te staan, welke criteria hangen we eigenlijk aan kunst of iets dat volgens ons mooi is? En kan of mag iedereen verschillend kijken naar hetzelfde schilderij?

Binnen het filosofisch gesprek vormen de eigen ideeën van de leerlingen de rode draad en ontstaan er verrassende inzichten over kunst en de vragen die kunst vaak oproept. Daarnaast zal menig kunstwerk de klas komen verblijden en zullen de kinderen door tal van werkvormen meegenomen worden in deze wonderlijke wereld.

Perspectief op kunst is geschikt voor alle leeftijden! Deze workshop is bestemd voor organisaties in het onderwijs en wordt aangeboden per klas. 

Meer informatie?

Onze trainingen hebben geen open inschrijving, en zijn bestemd als incomany trainingen. Graag meer informatie? Mail ons via info@wereldvansofie.nl of bel ons op 0384545208. Wij sturen je desgewenst onze informatie toe.

Meer weten over deze workshop, neem dan contact met ons op!