Opleiding filosoferen met kinderen

"Ik heb het nog nooit gedaan, 
dus ik denk dat ik het wel kan". 

Onze 4 daagse opleiding leidt op tot gecertificeerd 'filosoferen met kinderen' trainer en vormt de basis om met kinderen te kunnen filosoferen. Wij geven je de handvatten die je nodig bent om met kinderen bij jou op school, in de organisatie of praktijk te filosoferen.

Naast een uitgebreide behandeling van het filosoferen met kinderen, waarbij de socratische basishouding, verdieping in een filosofisch gesprek en het filosofisch landschap langs komen, duiken wij als onderzoeksgroep natuurlijk ook in het filosoferen. Wij doen dit vanuit verwondering en richten ons daarbij op alle verschillende aspecten van het filosoferen met kinderen, zonder ingewikkelde termen en of dikke boeken, gewoon vanuit verwondering en een socratische houding. Want men bestudeert geen filosofie, men doet het!

Werkvormen: Kennisoverdracht • Verwerkingsopdrachten • Rollenspelen • Doen!

Na deze training:

Kun je als gecertificeerd trainer Filosoferen met kinderen.

  • Je leert vanuit een open en kritische houding te filosoferen en verwondering te activeren bij kinderen.
  • Je leert een schat aan werkvormen af te stemmen op verschillende leeftijden. 
  • Je leert werken met bestaand lesmateriaal, ‘Wereld van Sofie®' en eigen lessen te ontwikkelen hiervoor.
  • Je ontwikkeld een socratische basishouding.
  • Je leert een filosofisch gesprek te begeleiden in de klas of praktijk. 

Praktische informatie

De opleiding bestaat uit vier cursusdagen, verdeeld over twee maanden en vindt altijd plaats op de woensdag middag van 14:00 – 17:30 uur. Zodoende is de opleiding goed toegankelijk voor docenten en worden de scholen zo min mogelijk belast. 

Trainingsdata:

In september 2019 start de opleiding 'filosoferen met kinderen' in Zwolle, op 25 september. De hieropvolgende cursusdata zijn: 02 oktober, 13 november en 20 november. De trainingsdagen zijn van 14:00-17:30 en vinden plaats in Zwolle.
De opleiding is vol geboekt, aanmelden voor deze startdata is helaas niet meer mogelijk.

Doelgroep

De opleiding is bestemd voor iedereen die werkt in het onderwijs of welzijnssector en die affiniteit heeft met de onderwerpen weerbaarheid en filosofie en werkt met kinderen of jeugdigen.

Voor iedereen die het geweldig lijkt om:  

  • Te filosoferen met kinderen zonder al die moeilijke termen en zonder dikke boeken. 
  • Gewoon geweldige gesprekken met kinderen te voeren. 
  • Vanuit een eigen praktijk of binnen een school wil gaan filosoferen met kinderen.

Investering

De kosten voor de opleiding filosoferen met kinderen bedragen € 575. Onze cursussen zijn vrijgesteld van Btw. Werkmappen 'WereldvanSofie', Koffie/thee, diner, trainingsmateriaal zijn inbegrepen.

Validering

De Wereld van Sofie voldoet volgens de Registercommissie aan de gestelde kwaliteitseisen en worden relevant geacht voor leraren. Onze opleidingen en cursussen zijn gevalideerd door registerleraar met 58 registeruren en zijn vrijgesteld van BTW.

Certificaat

Na het volgen van deze training krijgt u een certificaat met vermelding van de gevolgde inhoud en studielast. Dit stelt u in staat zelfstandig het onderwijsprogramma ‘Wereld van Sofie’ vorm te geven.

Locatie's

Zwolle

Incompany

Deze training kan ook als in-company training worden ingekocht waarbij het gehele team kan worden getraind. Hiervoor maken wij natuurlijk graag een offerte op maat.

Meer informatie?

Graag meer informatie over deze training? Mail ons via info@wereldvansofie.nl of bel ons op 0384545208. Wij sturen u desgewenst onze informatie toe.

Inschrijven?

Schrijf je hier in voor de opleiding filosoferen met kinderen