Trainingen

Onze weerbaarheidstrainingen hebben naast een psychologisch, ook een sterk fysiek aspect. Ons motto is dan ook: 'zet kinderen in beweging'. Niet stil gaan zitten en wachten op woorden, maar heel veel doen en kinderen laten ervaren hoe het voelt om er toe te doen!

Onze particuliere weerbaarheidstraining laat zich niet gemakkelijk vangen onder een noemer; Het is namelijk een assertiviteitstraining die kinderen leert dat hun mening ertoe doet, maar ook een weerbaarheid training die kinderen laat geloven in zichzelf en praktische handvatten mee geeft om zelf mee aan de slag te gaan. Daarnaast is onze weerbaarheidstraining ook een sociale vaardigheidstraining en leren kinderen en jongeren wat hun gedrag met een ander doet en hoe ze bijvoorbeeld gemakkelijker contact met anderen kunnen maken.

Het is deze combinatie die de weerbaarheidstrainingen uniek en zo effectief maken.

Dat is bouwen aan zelfvertrouwen! Ieder kind kan namelijk uitblinken en heeft de beschikking over de nodige talenten, maar dat begint bij geloven in jezelf. En het hebben van zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld is iets wat wij je kunnen leren, waardoor je uiteindelijk beter in je vel komt zitten. 

En eerlijk is eerlijk, als jij beter in je vel zit is het leuker op school, maak je gemakkelijker nieuwe vrienden en gaan heel veel dingen een stuk gemakkelijker. 

 

Probeer het eens!