Opleiding weerbaarheidstrainer

De Wereld van Sofie staat voor hoogwaardige opleidingen die een brug slaan tussen theorie en praktijk. De opleiding en workshops zien wij iedere keer weer als een feestje en wij geven je tijdens dit feest de handvatten die je nodig hebt om weerbaarheidstrainingen bij jou op school, in de organisatie of praktijk vorm te geven. Dat betekent veel doen, veel ervaren en heel veel beleven! Uniek is dat wij de enige opleiding in Nederland zijn, die zich specifiek richt op het verzorgen van trainingen aan kinderen en jongeren. 

Kwaliteit

Omdat wij geloven in de kracht van het programma Wereld van Sofie zijn wij van mening dat de kwaliteit van onze cursussen van groot belang is, onze trainers van de opleidingen zijn dan ook zelf zeer ervaren in het geven verschillende weerbaarheidstrainingen. Wie traint, is ook actief in de praktijk, hierdoor blijft de kennis op peil en de aandacht scherp. Tevens waarborgt dit een voortdurende transfer tussen theorie en praktijk in de door ons aangeboden cursussen.

De opleiding tot weerbaarheidstrainer wordt vanaf september 2021 in samenwerking met het Weerbaarheidgilde verzorgt. Nog meer kennis en passie, wat uiteindelijk terecht komt bij jou. Wij werken in kleine groepen, met maximaal acht cursisten. Op deze manier kunnen we alle cursisten optimaal begeleiden. 

Het Weerbaarheidgilde is het aanspreekpunt voor en over weerbaarheid in Nederland. Driemaal per jaar organiseert het Weerbaarheidgilde in samenwerking de WereldvanSofie, de opleiding tot weerbaarheidstrainer, waarmee jij je kunt specialiseren in het geven van weerbaarheidstrainingen aan kinderen.

De opleiding tot weerbaarheidstrainer is bestemd voor iedereen die werkt in het onderwijs of welzijnssector en die affiniteit heeft met de onderwerpen weerbaarheid, groepsdynamica, psycho-sociale weerbaarheid en kinderen.

Een opleiding voor iedereen die het geweldig lijkt om:

  • Aan kinderen van 5 tot en met 14 jaar oud weerbaarheidstrainingen te geven.
  • Doormiddel van uitdagende bewegingswerkvormen stevig in te zetten op de groepsdynamiek in klassen.
  • Psycho-fysiek in te steken op de weerbaarheid bij kinderen en jongeren.

Twijfel je nog of de opleiding bij je past? De koffie staat altijd bij ons klaar en onze docenten geven je graag een persoonlijk advies.

Maak kennis met de enige opleiding tot weerbaarheidstrainer die zich richt op kinderen specifiek