Opleiding tot weerbaarheidstrainer

De 5 daagse opleiding weerbaarheidstrainer leidt op tot gecertificeerd weerbaarheidstrainer. Deze opleiding wordt in samenwerking met stichting Vechterweerd en het Weerbaarheidgilde drie maal per jaar georganiseerd.

Tijdens deze opleiding leert u weerbaarheidscursussen voor kinderen te ontwikkelen en uit te voeren. De opleiding neemt je mee langs alle facetten binnen de weerbaarheid en je specialiseert je in het geven van weerbaarheidslessen aan kinderen en jongeren. We durven gerust te stellen dat dit de meest complete opleiding tot weerbaarheidstrainer is in Nederland, waarmee jij je specialiseert in het geven van weerbaarheidstrainingen aan kinderen. Wij geven je alle handvatten die je nodig bent om weerbaarheidslessen bij jou op school, in de organisatie of praktijk zelfstandig vorm te geven.

Uniek in Nederland, want geen algemene cursus of opleiding, maar een kant en klaar trainingsprogramma waar je direct mee aan de slag kunt. De allerbeste, leukste en meest effectieve werkvormen komen in deze weerbaarheidstraining terug en bieden jou alle handvatten die je nodig hebt om het verschil te maken en kinderen te laten groeien in hun zelfvertrouwen en eigenwaarde.  

Tijdens de opleiding lopen we al deze werkvormen langs en bieden jou alle tools die je nodig hebt om het verschil te maken en kinderen te laten groeien in hun zelfvertrouwen en eigenwaarde. Onze docenten geloven dan ook in 'leren door te doen'. Want kinderen met psycho-sociale problemen vinden het juist vaak moeilijk hierover te praten. Daarom zijn onze weerbaarheidstrainingen gebaseerd op het inzetten van leerervaringen. Bewegen (non verbale communicatie) is voor kinderen de manier om hun gevoelens te uiten en te verwerken. Wat ze nog niet zo goed onder woorden kunnen brengen, kunnen ze vaak wel laten zien.

Werkvormen: Kennisoverdracht • Verwerkingsopdrachten • Rollenspelen • Doen!

Modules:

Dag 1: 
Inzicht in weerbaarheid
Psycho-fysiek werken
Onderzoek naar weerbaarheid
Rol van jou als trainer
De eerste les vormgeven
Houding en Uitstraling

Dag 2:
Framing / taligheid van de trainer
Inzetten op eigenwaarde en zelfvertrouwen
Pedagogiek binnen weerbaarheid
Massage werkvormen
Ja, nee, twijfel gevoel binnen weerbaarheidstrainingen
Werkvormen omtrent het onderwerp hulp vragen /geven

Dag 3:
Inzetten op reflectie en bewustwording
Stoei werkvormen binnen weerbaarheid
Plankjes les
Rationeel Emotive Therapie in weerbaarheid
Individuele weerbaarheidstrainingen verzorgen
Boksen en weerbaarheid

Dag 4:
Didactische opbouw trainingen
Fasen van groepsdynamica in weerbaarheid
Groepsdynamische weerbaarheidstrainingen
Samenwerkingsvormen binnen weerbaarheid
Vertrouwenswerkvormen binnen weerbaarheid
Ouderbetrokkenheid

Dag 5:
Afsluitende lessen
Een eigen praktijk
Examinering eigen lessen
Diplomering


Na deze training:

Kun je als gecertificeerd trainer werken als weerbaarheidstrainer voor kinderen, certificering vindt per 2021 plaats vanuit de Wereld van Sofie en het Weerbaarheidsgilde. Vermelding vindt ook plaats binnen beide organisaties. Wil je meer informatie over het weerbaarheidgilde, neem dan een kijkje op de website van het weerbaarheidgilde.

  • Je leert een schat aan werkvormen af te stemmen op verschillende leeftijden en psycho-fysiek te werken aan weerbaarheid. 
  • Je leert werken met bestaand lesmateriaal, ‘Wereld van Sofie®' en eigen lessen te ontwikkelen hiervoor.
  • Je leert psycho-fysieke werkvormen in te zetten ten behoeve van de eigenwaarde, het zelfbeeld en zelfvertrouwen van kinderen.
  • Je leert middels uitdagende en tot de verbeelding sprekende bewegingswerkvormen en samenwerkingsvormen de groepsdynamiek in klassen te verbeteren.
  • Je hebt kennis van de basisbeginselen op het vlak van voor jezelf opkomen en psycho sociale weerbaarheid.
  • Je leert de belangrijkste basiselementen van een weerbaarheidstraining.

De opleiding bestaat uit vijf cursusdagen, verdeeld over twee maanden. 

Trainingsdata:

Op 5 april 2023 start de opleiding tot weerbaarheidstrainer wederom in Zwolle. De hieropvolgende cursusdata zijn: 19 april, 10 mei, 17 mei en 31 mei. De trainingsdagen zijn van 14:00 tot 17:30 en vinden plaats in Zwolle. 

Op 4 oktober 2023 start de opleiding tot weerbaarheidstrainer wederom in Zwolle. De hieropvolgende cursusdata zijn: 18 oktober, 25 oktober, 8 november en 22 november. De trainingsdagen zijn van 14:00 tot 17:30 en vinden plaats in Zwolle. Inschrijven voor deze opleiding

De opleiding is bestemd voor iedereen die werkt in het onderwijs of welzijnssector en die affiniteit heeft met de onderwerpen weerbaarheid, groepsdynamica, psycho-sociale weerbaarheid en kinderen.

Dus voor iedereen die het geweldig lijkt om:  

  • Aan kinderen van 5 tot en met 12 jaar oud weerbaarheidstrainingen te geven.  
  • Doormiddel van uitdagende bewegingswerkvormen stevig in te zetten op de groepsdynamiek in klassen. 
  • Psycho-fysiek in te steken op de weerbaarheid bij kinderen en jongeren.

Investering

De kosten voor de cursus 'opleiding weerbaarheidstrainer' bedragen € 775. Onze cursussen zijn vrijgesteld van Btw. Werkmappen, Koffie/thee, trainingsmateriaal zijn inbegrepen.

Validering

De Wereld van Sofie voldoet volgens de Registercommissie aan de gestelde kwaliteitseisen en worden relevant geacht voor leraren. Onze opleidingen en cursussen zijn gevalideerd door registerleraar met 58 registeruren en zijn vrijgesteld van BTW.

Certificaat

Na het volgen van deze training krijgt u een certificaat met vermelding van de gevolgde inhoud en studielast. 

Locatie

Zwolle

Meer informatie?

Graag meer informatie over deze training? Mail ons via [email protected] of bel ons op 0384545208. Wij sturen u desgewenst onze informatie toe.

Schrijf je direct in voor de opleiding weerbaarheidstrainer