Stoeilessen binnen weerbaarheidstrainingen

Stoeien komt in enorm veel weerbaarheidstrainingen terug. Ten eerste omdat kinderen er enorm veel plezier aan beleven en omdat thema’s zoals houding en uitstraling, veerkracht, zelfvertrouwen en eigen kracht ervaren er geweldig in verwerkt kunnen worden. Stoeien maakt kinderen namelijk bewust van hun lichaam en de mogelijkheden ervan.


In groepsdynamische trainingen kan dit ook geweldig ingezet worden omdat wanneer kinderen onderling stoeien, dit helpt voor een sterkere verbintenis, kinderen leren rekening te houden met elkaar, helpt het oplossingsgericht denken en ontwikkelen kinderen hun zelfvertrouwen. Daarnaast kunnen kinderen hun energie erin kwijt en geeft het bakken vol positieve energie terug. 

Onderzoek bij ravottende kinderren laat ook een flinke toename zien van het hormoon oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd, wat bijdraagt aan een veilige hechting bij kinderen. Stoei werkvormen zijn dan ook niet meer weg te denken uit hedendaagse weerbaarheidstrainingen.

Werkvormen: Kennisoverdracht • Verwerkingsopdrachten • Rollenspelen • Doen!

Na deze training:

Kun je stoeilessen verzorgen in verschillende weerbaarheidstrainingen.

  • Je leert een schat aan stoeiwerkvormen af te stemmen op verschillende leeftijden.
  • Je hebt kennis van de pedagogische waarden van het stoeien.
  • Je kunt op een veilige manier stoeiwerkvormen aanbieden. 

De training bestaat uit een trainingsdag. Deze trainingsdag is van 13:00 tot 17:00 en wordt afgesloten met een bewijs van deelname.  

Trainingsdata:

In juni 2024 staat de cursusdag gepland op vrijdag 28 juni. Er is plek voor 12 deelnemers.

De training is bestemd voor iedereen die werkt in het onderwijs of welzijnssector en die affiniteit heeft met de onderwerpen weerbaarheid, stoeien, psycho-sociale weerbaarheid en kinderen.

Voor wie?

Voor iedereen die het geweldig lijkt om:  

  • Aan kinderen van 5 tot en met 12 jaar stoeilessen wil geven.  
  • Doormiddel van uitdagende bewegingswerkvormen stevig in te zetten op de groepsdynamiek in klassen. 
  • Psycho-fysiek in te steken op de weerbaarheid bij kinderen en jongeren.

Investering

De kosten voor de workshop bedragen € 175. Onze cursussen zijn vrijgesteld van Btw. Werkmappen, Koffie/thee, trainingsmateriaal zijn inbegrepen.

Validering

De Wereld van Sofie voldoet volgens de Registercommissie aan de gestelde kwaliteitseisen en worden relevant geacht voor leraren. Onze opleidingen en cursussen zijn gevalideerd door registerleraar met 58 registeruren en zijn vrijgesteld van BTW.

Locatie

Hoofdlocatie Wereld van Sofie te Zwolle.

Meer informatie?

Graag meer informatie over deze training? Mail ons via [email protected] of bel ons op 0384545208. Wij sturen u desgewenst onze informatie toe.