Onze missie

Knipoog

De wereld van Sofie verwijst met een knipoog naar het boek van Jostijn Gaarder, ‘de Wereld van Sofie’. Een betoverende roman, dat je mee voert op een levendige en verfrissende reis middels een lange filosofieles. Docenten en kinderen omschrijven onze trainingen ook zo, termen als vernieuwend, verfrissend en verassend komen regelmatig terug. 

De Wereld van Sofie is ontstaan vanuit de overtuiging dat ieder kind met plezier naar school kan (en eigenlijk zou moeten kunnen) gaan. Al ruim tien jaar lang komen wij dagelijks op basisscholen door heel Nederland en helaas is dit lang niet overal het geval. Je begint te zien dat de kracht van een prettige klas, waar kinderen zich gehoord voelen en met plezier naar toe gaan, groot is. In die klassen willen wij het verschil maken door in te zetten op juist die vaardigheden die kinderen niet uit een boekje kunnen leren en trainers de kneepjes van het 'vak' te leren.

De basisschool is namelijk bij uitstek de plek waar een enorme bijdrage geleverd wordt aan het psycho-sociale welzijn van kinderen, eigenlijk kun je een school wel zien als een mini maatschappij, een veilige oefenplaats. Want hoe ga je om met al die verschillen, andere normen en waarden, vriendschappen of een ruzie op het schoolplein. 

Omdat wij geloven in de kracht van onze trainingen, zijn wij van mening dat de kwaliteit van onze lessen en trainingen van groot belang is, onze trainers zijn dan ook zelf zeer ervaren in het geven van verschillende trainingen. Eigenlijk doen zij niets anders..

Wie doceert, is ook actief in de praktijk, hierdoor blijft de kennis op peil en de aandacht scherp. Tevens waarborgt dit een voortdurende transfer tussen theorie en praktijk in de door ons aangeboden cursussen. 

Hartelijke groet,
Namens het team Wereld van Sofie 

Maak kennis met onze opleiding tot weerbaarheidstrainer