Over ons

Knipoog

De wereld van Sofie verwijst met een knipoog naar het boek van Jostijn Gaarder, ‘de Wereld van Sofie’. Een betoverende roman, dat je mee voert op een levendige en verfrissende reis middels een lange filosofieles. Wij geloven in deze frisse, levendige en met name enthousiaste kijk op filosoferen met kinderen en weerbaarheid. 

De Wereld van Sofie is ontstaan vanuit de overtuiging dat ieder kind met plezier naar school kan (en eigenlijk zou moeten kunnen) gaan. Al ruim tien jaar lang komen wij dagelijks op basisscholen door heel Nederland en helaas is dit lang niet overal het geval. Je begint te zien dat de kracht van een prettige klas, waar kinderen zich gehoord voelen en met plezier naar toe gaan, vreselijk groot is. In die klassen willen wij het verschil maken door in te zetten op juist die vaardigheden die kinderen niet uit een boekje kunnen leren. Dat doen wij door zelf trainingen aan te bieden en cursisten op te leiden tot trainer.

Onze opleidingen leiden cursisten op om trainingen te verzorgen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 13 jaar oud. Veel van deze trainingen vinden vanuit een eigen praktijk plaats op basisscholen of worden door docenten vorm gegeven op de basisschool zelf. De basisschool is namelijk bij uitstek de plek waar een enorme bijdrage geleverd wordt aan het psycho-sociale welzijn van kinderen, eigenlijk kun je een school wel zien als een mini maatschappij, een veilige oefenplaats. Want hoe ga je om met al die verschillen, andere normen en waarden, vriendschappen of een ruzie op het schoolplein. 

Omdat wij geloven in de kracht van het filosoferen met kinderen en weerbaarheid, zijn wij van mening dat de kwaliteit van onze cursussen en trainingen van groot belang is, onze trainers zijn dan ook zelf zeer ervaren in het filosoferen met kinderen en het verzorgen van verschillende weerbaarheidstrainingen. Eigenlijk doen zij niets anders..

Wie traint, is ook actief in de praktijk, hierdoor blijft de kennis op peil en de aandacht scherp. Tevens waarborgt dit een voortdurende transfer tussen theorie en praktijk in de door ons aangeboden opleidingen. Onze docenten zijn betrokken geweest bij de oprichting van meerdere landelijke opleidingen binnen het sociaal domein en fungeren op hun vakgebied als examinator en of gastdocent als zeer ervaren opleiders.

Hartelijke groet,
Namens het team Wereld van Sofie 

Maak kennis met onze opleidingen