Ga naar overzicht

Gastdocenten opleiding weerbaarheidstrainer

03-11-2021 18:42
Gastdocenten opleiding weerbaarheidstrainer

Wij blijven, ook na de opleiding, volop in contact met onze deelnemers. De meesten zien we dan ook al vrij snel weer terug tijdens één van onze activiteiten, uitwisselingsdagen of als gastdocent.

Inspirerende gastdocenten kunnen namelijk echt het verschil maken. Deze week hebben we mogen genieten van de bevlogenheid en kunde van Inge de Jager, gastdocent bij het weerbaarheidgilde en de Wereld van Sofie. Inge nam de cursisten van de opleiding tot weerbaarheidstrainer vandaag mee in de psycho-sociale ontwikkeling van kinderen. Over de rol van pedagogiek binnen weerbaarheidstrainingen, welke ontwikkelingsstadia kinderen bijvoorbeeld doorlopen en hoe je hier in je eigen weerbaarheidstrainingen zo goed mogelijk bij aan kunt sluiten.

Het belang van deze kennis werd gedurende de middag wel duidelijk. In veel opleidingen onderbelicht, maar trainers weerbaarheid dienen een goed beeld te hebben van hoe de reguliere ontwikkeling bij kinderen en jongeren loopt en trainers moeten weten hoe ze daarin binnen hun eigen trainingen kunnen aanhaken en bijsturen. Het zijn deze trainers die net even het verschil weten te maken.