Opleiding Wereld van Sofie trainer

"Ik heb het nog nooit gedaan,
dus ik denk dat ik het wel kan". 

Onze 6 daagse cursus leidt op tot gecertificeerd ‘Wereld van Sofie’ trainer en vormt de basis om met deze methode te gaan werken. Deze methode is een unieke combinatie tussen het filosoferen met kinderen en weerbaarheidstrainingen. De training neemt je mee langs alle onderdelen van het onderwijsprogramma de ‘Wereld van Sofie’ en geeft je de handvatten die je nodig bent om het onderwijsprogramma bij jou op school, in de organisatie of praktijk zelfstandig vorm te geven.

Geen algemene cursus of opleiding. Maar een kant en klaar trainingsprogramma waar je direct mee aan de slag kunt. De allerbeste, leukste en meest effectieve werkvormen komen in deze weerbaarheidstraining terug en bieden jou alle handvatten die je nodig hebt om het verschil te maken en kinderen te laten groeien in hun zelfvertrouwen en eigenwaarde.  

Weerbaarheid en Filosofie gaan hand in hand tijdens deze training, speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 5 tot en met 12 jaar oud. Naast een uitgebreide behandeling van het onderdeel weerbaarheid waarbij alle psycho-fysieke werkvormen langs komen, duiken wij als onderzoeksgroep natuurlijk ook in het filosoferen. Wij doen dit vanuit verwondering en richten ons daarbij op alle verschillende aspecten van het filosoferen met kinderen, zonder ingewikkelde termen en of dikke boeken, gewoon vanuit verwondering en een socratische houding. 

Werkvormen: Kennisoverdracht • Verwerkingsopdrachten • Rollenspelen • Doen!

Na deze training:

Kun je als gecertificeerd trainer werken met het volledige programma ‘Wereld van Sofie’.

  • Je leert vanuit een open en kritische houding te filosoferen en verwondering te activeren bij kinderen.
  • Je leert een schat aan werkvormen af te stemmen op verschillende leeftijden en psycho-fysiek te werken aan weerbaarheid. 
  • Je leert werken met bestaand lesmateriaal, ‘Wereld van Sofie®' en eigen lessen te ontwikkelen hiervoor.
  • Je leert psycho-fysieke werkvormen in te zetten ten behoeve van de eigenwaarde, het zelfbeeld en zelfvertrouwen van kinderen.
  • Je leert middels uitdagende en tot de verbeelding sprekende bewegingswerkvormen en samenwerkingsvormen de groepsdynamiek in klassen te verbeteren.
  • Je leert een filosofisch gesprek te begeleiden in de klas of praktijk. 

Praktische informatie

De opleiding bestaat uit zes cursusdagen, verdeeld over drie maanden en vindt altijd plaats op de woensdag middag van 14:30 – 17:30 uur. Zodoende is de opleiding goed toegankelijk voor docenten en worden de scholen zo min mogelijk belast. 

Trainingsdata

In september 2020 start de opleiding 'Wereld van Sofie trainer' in Zwolle, op woensdag middag 16 september. De hieropvolgende cursusdata zijn:  23 september, 14 oktober, 21 oktober, 28 oktober en 11 november. De trainingsdagen zijn van 14:00-17:30 en vinden plaats op de woensdag middag in Zwolle. 
Aanmelden voor de opleiding met startdata 16 september 2020.

Doelgroep

De opleiding is bestemd voor iedereen die werkt in het onderwijs of welzijnssector en die affiniteit heeft met de onderwerpen weerbaarheid en filosofie en werkt met kinderen of jeugdigen.

Voor iedereen die het geweldig lijkt om:  

  • Aan kinderen van 5 tot en met 12 jaar oud weerbaarheidstrainingen te geven. 
  • Te filosoferen met kinderen zonder al die moeilijke termen en zonder dikke boeken. 
  • Doormiddel van uitdagende bewegingswerkvormen stevig in te zetten op de groepsdynamiek in klassen. 
  • Geweldige gesprekken met kinderen te voeren. 

Investering

De kosten voor de cursus 'Wereld van Sofie trainer' bedragen € 875. Onze cursussen zijn vrijgesteld van Btw. Handboek / werkmappen 'WereldvanSofie', Koffie/thee, diner, trainingsmateriaal zijn inbegrepen.

Validering

De Wereld van Sofie voldoet volgens de Registercommissie aan de gestelde kwaliteitseisen en worden relevant geacht voor leraren. Onze opleidingen en cursussen zijn gevalideerd door registerleraar met 58 registeruren en zijn vrijgesteld van BTW.

Certificaat

Na het volgen van deze training krijgt u een certificaat met vermelding van de gevolgde inhoud en studielast. Dit stelt u in staat zelfstandig het onderwijsprogramma ‘Wereld van Sofie’ vorm te geven.

Locatie's

Zwolle

Incompany

Deze training kan ook als in-company training worden ingekocht waarbij het gehele team kan worden getraind. Hiervoor maken wij natuurlijk graag een offerte op maat.

Meer informatie?

Graag meer informatie over deze training? Mail ons via info@wereldvansofie.nl of bel ons op 0384545208. Wij sturen u desgewenst onze informatie toe.

Inschrijven?

Schrijf je hier in voor de opleiding 'Wereld van Sofie' trainer!