Ieder kind kan bouwen aan zijn of haar zelfvertrouwen.

Nadat ik ruim 12 jaar verschillende psycho-sociale weerbaarheidstrainingen aan kinderen heb gegeven, waarbinnen ik het filosoferen nooit echt heb kunnen loslaten, kreeg ik een idee: waarom niet de verschillende thema’s, werkvormen, oefeningen en energizers uit weerbaarheidstrainingen en filosofielessen in elkaar over laten lopen, op zo'n manier dat bij ieder kind aansluit? Daaruit is ontstaan een lessenreeks voor kinderen uit groep 2 tot en met groep 8, die kinderen helpt te groeien op persoonlijk, sociaal en intellectueel vlak. Dat resulteerde uiteindelijk in de ‘Wereld van Sofie’. 

Casper is getrouwd met Bianca en vader van drie kinderen. Hij is betrokken geweest bij de oprichting van meerdere landelijke opleidingen tot weerbaarheidstrainer en fungeert als examinator en gastdocent als een zeer ervaren opleider. Naast een passie voor sociale weerbaarheid, heeft Casper een passie voor boksen en in zijn vrije tijd bokst Casper dan ook bij de Zwolsche boksclub.

Studies:
Sociaal Pedagogische Hulpverlening (Windesheim)
Filosofie (UU)
Post HBO Weerbaarheidsdocent (HU)
Filosoferen met Kinderen (HVO)
Socratisch gespreksleider (ISVW)

Activiteiten:
Directeur Stichting Vechterweerd
Bestuurslid van de Stichting Kenniskring Weerbaarheid (SKW)
Lid van het Vlaams netwerk voor eigentijds filosofieonderwijs.
Lid Sophia, Europese vereniging voor het filosoferen met kinderen.
Lid van het NMv, de beroepsvereniging voor professionals in Mediation.
Lid Nederlandse Boksbond.
Examinator bij de Hogeschool Utrecht.
Examinator ROC midden Nederland.
Gastdocent bij de Post HBO opleiding weerbaarheidsdocent te Utrecht.

Casper verzorgt trainingen, workshops en cursussen rondom de thema’s psycho-sociale weerbaarheid, agogisch boksen, klassenmanagement, groepsdynamica in klassen, communiceren met de groep en Filosoferen met Kinderen.