De kunst van het vragen stellen

In de loop van de tijd wordt er veel vanzelfsprekend. Het stellen van vragen slijt. Jammer! Door vragen te bedenken en te stellen kun je vanzelfsprekende zaken ‘open breken’. Dat kan je kijk er op vernieuwen, of je mening erover onderbouwen. Een vragende, onderzoekende houding vormt een basis voor zelfstandig denken en voor bewust handelen. Tijdens deze trainingsdag leer je de vragen te stellen die voor verdieping en uiteindelijk reflectie zorgen. 

Weerbaarheidstrainers gaan uit van de kracht van de leerervaring, maar iedere trainer moet ook het reflecterend vermogen van kinderen kunnen aanboren. Hierdoor gaan kinderen nadenken over het eigen leerproces, blikken ze terug op hun eigen houding en handelen, krijgen ze de kans zelf keuzes te maken en worden ze eigenaar van dit proces. 

De workshop geeft je tips en inzichten om de juiste vragen te stellen, die de kinderen aan het denken zullen zetten. Zodat je tot echte gesprekken met de kinderen kunt komen die leiden tot verbinding en reflectie. Op die manier geef je iets mee voor het leven.

Werkvormen: Kennisoverdracht • Verwerkingsopdrachten • Rollenspelen • Doen!

Trainingsdata:

Deze training vindt plaats in Leusden, nabij Utrecht. De trainingsdag is van 13:00 tot 16:00 en vindt plaats bij het ISVW te Leusden. Startdata binnenkort op de website.

Voor wie?

De training is bestemd voor iedereen die werkt in het onderwijs of welzijnssector en die affiniteit heeft met de onderwerpen weerbaarheid, groepsdynamica, psycho-sociale weerbaarheid en kinderen.

Investering

De kosten voor de training bedragen € 275. Onze cursussen zijn vrijgesteld van Btw. Werkmappen, Koffie/thee, lunch, trainingsmateriaal zijn inbegrepen.

Validering

De Wereld van Sofie voldoet volgens de Registercommissie aan de gestelde kwaliteitseisen en worden relevant geacht voor leraren. Onze opleidingen en cursussen zijn gevalideerd door registerleraar met 58 registeruren en zijn vrijgesteld van BTW.

Locatie

Zwolle

Meer informatie?

Graag meer informatie over deze training? Mail ons via [email protected] of bel ons op 0384545208. Wij sturen u desgewenst onze informatie toe.