Training kritische gesprekvoering

Beginnende trainers focussen zich bijna altijd met name op de werkvormen en de uitvoering daarvan. Maar juist daarachter zit verscholen de verdieping, daarbij is jouw eigen framing en taligheid enorm belangrijk.

Dus hoe leidt je de werkvorm in, wat observeer je, waarop en wat koppel je terug en waar leg je als trainer de accenten op. Deze taligheid zorgt er mede voor of een werkvorm / energizer binnenkomt of niet. En wanneer werkvormen binnenkomen, ontstaat er reflectie. Vanuit deze reflectie gaan kinderen nadenken over gedrag en wellicht oefenen met nieuw gedrag, zoals lichaamstaal, uitstraling, samenwerking enz.

Tijdens de workshop zul je ervaren dat iedere weerbaarheidstraining echt een proces is waarbij we kinderen uitdagen elkaar oprecht proberen te begrijpen en te luisteren vanuit interesse. Het is niet slechts het uitwisselen van gedachten en ervaringen. De gesprekken zijn onderzoekend van aard en gekoppeld aan observaties. Hier ga jij het verschil in maken tijdens je trainingen!

Dit kun je verwachten:

  • Een socratische (graaf) houding.
  • Wat is een goede vraag eigenlijk?
  • Hoe kun je kinderen zelf vragen laten stellen.
  • Creatief en kritisch denken.
  • Framing weerbaarheid
  • Oefeningen observaties en terugkoppelingen
  • Dialoog

Trainingsdata:

Deze training vindt plaats op 29 mei 2022, in Zwolle. De trainingsdagen zijn van 13:00 tot 16:00 en vinden plaats in Zwolle. 

Voor wie?

De training is bestemd voor iedereen die werkt in het onderwijs of welzijnssector en die affiniteit heeft met de onderwerpen weerbaarheid, groepsdynamica, psycho-sociale weerbaarheid en kinderen.

Investering

De kosten voor de training bedragen € 175. Onze cursussen zijn vrijgesteld van Btw. Werkmappen, Koffie/thee, lunch, trainingsmateriaal zijn inbegrepen.

Validering

De Wereld van Sofie voldoet volgens de Registercommissie aan de gestelde kwaliteitseisen en worden relevant geacht voor leraren. Onze opleidingen en cursussen zijn gevalideerd door registerleraar met 58 registeruren en zijn vrijgesteld van BTW.

Locatie

Zwolle

Meer informatie?

Graag meer informatie over deze training? Mail ons via [email protected] of bel ons op 0384545208. Wij sturen u desgewenst onze informatie toe.

 

Neem contact met ons op!