Opleiding weerbaarheidstrainer

De 5 daagse opleiding weerbaarheidstrainer leidt op tot gecertificeerd weerbaarheidstrainer.

Je leert weerbaarheidscursussen voor kinderen te ontwikkelen en uit te voeren. De opleiding neemt je mee langs alle facetten binnen de weerbaarheid en je specialiseert je in het geven van weerbaarheidslessen aan kinderen en jongeren. Dit is de meest complete opleiding tot weerbaarheidstrainer, waarmee jij je specialiseert in het geven van weerbaarheidstrainingen aan kinderen. Wij geven je alle handvatten die je nodig bent om weerbaarheidslessen bij jou op school, in de organisatie of praktijk zelfstandig vorm te geven.

De allerbeste, leukste en meest effectieve werkvormen komen in de opleiding terug en bieden jou alle tools die je nodig hebt om het verschil te maken en kinderen te laten groeien in hun zelfvertrouwen en eigenwaarde. Kinderen met psycho-sociale problemen vinden het vaak moeilijk hierover te praten. Daarom zijn onze weerbaarheidstrainingen gebaseerd op het inzetten van leerervaringen. Bewegen (non verbale communicatie) is voor kinderen de manier om hun gevoelens te uiten en te verwerken. Wat ze nog niet zo goed onder woorden kunnen brengen, kunnen ze vaak wel laten zien.

Werkvormen: Kennisoverdracht • Verwerkingsopdrachten • Rollenspelen • Doen!

Na deze training:

Kun je als gecertificeerd trainer werken als weerbaarheidstrainer voor kinderen.

  • Je leert een schat aan werkvormen af te stemmen op verschillende leeftijden en psycho-fysiek te werken aan weerbaarheid. 
  • Je leert werken met bestaand lesmateriaal, ‘Wereld van Sofie®' en eigen lessen te ontwikkelen hiervoor.
  • Je leert psycho-fysieke werkvormen in te zetten ten behoeve van de eigenwaarde, het zelfbeeld en zelfvertrouwen van kinderen.
  • Je leert middels uitdagende en tot de verbeelding sprekende bewegingswerkvormen en samenwerkingsvormen de groepsdynamiek in klassen te verbeteren.
  • Je hebt kennis van de basisbeginselen op het vlak van voor jezelf opkomen en psycho sociale weerbaarheid.
  • Je leert de belangrijkste basiselementen van een weerbaarheidstraining.

De opleiding bestaat uit vijf cursusdagen, verdeeld over twee maanden. 

Trainingsdata:

In september 2020 start de opleiding tot weerbaarheidstrainer in Zwolle, op woensdag middag 16 september. De hieropvolgende cursusdata zijn:  23 september, 14 oktober, 21 oktober en 28 oktober. De trainingsdagen zijn van 14:00-17:30 en vinden plaats op de woensdag middag in Zwolle. 
Aanmelden voor de opleiding met startdata 16 september 2020.

In november 2020 start de opleiding tot weerbaarheidstrainer wederom in Zwolle, op 4 november. De hieropvolgende cursusdata zijn: 18 november, 25 november, 2 december en 9 december. De trainingsdagen zijn van 14:00 tot 17:30 en vinden plaats in Zwolle. Aanmelden voor de opleiding tot weerbaarheidstrainer met startdata 4 november!

De opleiding is bestemd voor iedereen die werkt in het onderwijs of welzijnssector en die affiniteit heeft met de onderwerpen weerbaarheid, groepsdynamica, psycho-sociale weerbaarheid en kinderen.

Voor iedereen die het geweldig lijkt om:  

  • Aan kinderen van 5 tot en met 12 jaar oud weerbaarheidstrainingen te geven.  
  • Doormiddel van uitdagende bewegingswerkvormen stevig in te zetten op de groepsdynamiek in klassen. 
  • Psycho-fysiek in te steken op de weerbaarheid bij kinderen en jongeren.

Investering

De kosten voor de cursus 'opleiding weerbaarheidstrainer' bedragen € 675. Onze cursussen zijn vrijgesteld van Btw. Werkmappen, Koffie/thee, lunch, trainingsmateriaal zijn inbegrepen.

Validering

De Wereld van Sofie voldoet volgens de Registercommissie aan de gestelde kwaliteitseisen en worden relevant geacht voor leraren. Onze opleidingen en cursussen zijn gevalideerd door registerleraar met 58 registeruren en zijn vrijgesteld van BTW.

Certificaat

Na het volgen van deze training krijgt u een certificaat met vermelding van de gevolgde inhoud en studielast. 

Locatie

Zwolle

Meer informatie?

Graag meer informatie over deze training? Mail ons via info@wereldvansofie.nl of bel ons op 0384545208. Wij sturen u desgewenst onze informatie toe.

Schrijf je direct in voor de opleiding weerbaarheidstrainer