Huh, filosofieles en weerbaarheid op de basisschool?!

Nieuwsgierig? 

Wereld van Sofie is een weerbaarheidstraining dat zich richt op de ontwikkeling van de sociale weerbaarheid met een bijzonder filosofisch karakter. Het programma is speciaal bestemd voor kinderen van groep 2 t/m 8 van de basisschool. Maar wordt ook door kindercoaches vanuit de eigen praktijk gegeven om bijvoorbeeld HB plusgroepen te begeleiden. 

Voor iedereen die het geweldig lijkt om:  

  • Aan kinderen van 5 tot en met 12 jaar oud weerbaarheidstrainingen te geven. 
  • Te filosoferen met kinderen zonder al die moeilijke termen en zonder dikke boeken. 
  • Doormiddel van uitdagende bewegingswerkvormen stevig in te zetten op de groepsdynamiek in klassen. 
  • Geweldige gesprekken met kinderen te voeren. 

Schrijf je nu direct in voor de eerstvolgende cursus

Bijzonder is het filosofische karakter van deze weerbaarheidstraining, want na iedere weerbaarheidsles volgt een les filosoferen met kinderen over een thema of een werkvorm dat in de weerbaarheidsles naar voren kwam. Een bijzondere, maar zeker geen onlogische combinatie. Filosoferen met kinderen is een krachtige manier om hun zelfstandig denkvermogen te stimuleren en de groepsdynamica. Door in te zetten op de weerbaarheid ontwikkelen kinderen de eigenwaarde en het zelfvertrouwen om bijvoorbeeld hun mening te durven geven. 

Een enorm belangrijk aandachtspunt in de training is een grotere mentale weerbaarheid van de leerlingen. Voor ‘mentale weerbaarheid’ kan ook worden gelezen: zelfvertrouwen, eigenwaarde, assertiviteit, doorzettingsvermogen en veerkracht. Wat met de Wereld van Sofie wordt nagestreefd, komt er simpel gezegd op neer dat kinderen goed in hun vel komen te zitten. Tegelijkertijd werken zij gezamenlijk aan een prettige sfeer in de klas en ontwikkelen zij vaardigheden die ze niet zomaar uit een boekje kunnen leren.

Onze trainers verzorgen de de trainingen door het het land en stemmen de thema's precies af op datgene waar jij als docent of waaraan de groep behoefte heeft. 

Natuurlijk kun je zelf ook deze trainingen gaan geven. Binnen onze cursussen ervaar je aan den lijve wat de kracht van het programma is en leer je alle werkvormen uit het programma op een didactische en goede manier in te zetten. Op deze manier kun je als spin in het web op school fungeren bij het neerzetten van deze sociaal-emotionele leerlijn, tegelijkertijd ga je natuurlijk als trainer aan de slag met de kinderen, iets mooiers dan dat bestaat er niet!

Schrijf je in voor de cursus 'Wereld van Sofie trainer'.