Incompany Wereld van Sofie trainer

Wij bieden de cursussen ook incompany aan: bij jou op school, op maat te ontwikkelen en financieel aantrekkelijk!

Onze incompany trainingen vormen voor het team de basis om filosofie schoolbreed te integreren. Ons team neemt jullie in een korte periode mee op reis langs alle onderdelen van het onderwijsprogramma de ‘Wereld van Sofie’ en geeft jullie de handvatten die jullie nodig hebben om het onderwijsprogramma op school of binnen de organisatie vorm te geven.

Geen algemene cursus of opleiding. Maar een kant en klaar trainingsprogramma waar jullie als team direct mee aan de slag kunnen. De allerbeste, leukste en meest effectieve werkvormen komen in deze weerbaarheidstraining terug en bieden alle handvatten die jullie nodig hebben om schoolbreed trainingen weerbaarheid en filosoferen met kinderen te geven. Een koffer vol met werkvormen en een lessenplan voor het gehele team!

Weerbaarheid en Filosofie gaan dan ook hand in hand tijdens deze training, speciaal ontwikkeld voor kinderen in de boven en onderbouw van de basisschool. Naast een uitgebreide behandeling van het onderdeel weerbaarheid waarbij alle psycho-fysieke werkvormen langs komen, duiken wij als onderzoeksgroep natuurlijk ook in het filosoferen. Wij doen dit vanuit verwondering en richten ons daarbij op alle verschillende aspecten van het filosoferen met kinderen, zonder ingewikkelde termen en of dikke boeken, gewoon vanuit verwondering en een socratische houding. 

Werkvormen: Kennisoverdracht • Verwerkingsopdrachten • Rollenspelen • Doen!

Na onze incompany training:

Kan het gehele team als gecertificeerd trainer werken met het volledige programma ‘Wereld van Sofie’.

Dat betekent dat alle docenten onderstaande onder de knie hebben;

  • Je leert vanuit een open en kritische houding te filosoferen en verwondering te activeren bij kinderen.
  • Je leert een schat aan werkvormen af te stemmen op verschillende leeftijden en psycho-fysiek te werken aan weerbaarheid. 
  • Je leert werken met bestaand lesmateriaal, ‘Wereld van Sofie®' en eigen lessen te ontwikkelen hiervoor.
  • Je leert psycho-fysieke werkvormen in te zetten ten behoeve van de eigenwaarde, het zelfbeeld en zelfvertrouwen van kinderen.
  • Je leert middels uitdagende en tot de verbeelding sprekende bewegingswerkvormen en samenwerkingsvormen de groepsdynamiek in klassen te verbeteren.
  • Je leert een filosofisch gesprek te begeleiden in de klas of praktijk. 

 

Een offerte op maat!